Březen 2006


link na aktuální blog

2006-03-25

První soukromý zahraniční výlet
Tak si to představte, byli jsme na výletě v zahraničí... A ne na ledajakém, ale na výletě letadlem! Zaletěli jsme si takhle na víkend do malinkaté země (menší než naše vlast), přímo do jejího hlavního města (menšího než je to naše). Chtěla jsem vás původně nechat hádat, ale stejne už jsem to většině vyžvanila, takže to prásknu rovnou - byli jsme Lucembursku, a to přímo v Luxembourgu, jeho hlavním městě.
Jako většina evropských metropolí má Luxembourg pěkné cetrum, hodně historických památek (zachovaných a opravovaných), ale jinak je zjevně drahý k životu a na pohled jde o velice luxusní město plné banek a diplomatů a EU úředníků, kde žijí samí zazobaní důchodci, hemží se to tam drahými naleštěnými auty, obchody se značkovým oblečením, luxusní kosmetikou a pod. :)
Než sepíšu delší a podrobnou reportáž mrkněte alespoň těchto pár fotek...

Fotky:

* * * * * * *


2006-03-21

Doktorská pohádka
Dlouho předlouho jsem nebyla u zubaře (stydím se, laskavě si ze mě neberte příklad). Původní zubařka otěhotněla a nějak jsem nenašla (nehledala) žádnou náhradní. Ale svědomí mi přece jen nedalo spát a nakonec mě míďa objednal ke stejné zubařce, kam chodí sám. Byla hodná, ani moc nenadávala (asi aby mě neodradila) a zkontrolovala mi zuby. I tu několik dní nepříjemně bolící osmičku vpravo nahoře. Tušila jsem, že bude muset ven, tak mě její verdikt ani nepřekvapil. Ale ta pravá zábava mě teprv čekala.
Kvůli Warfarinu, který beru, jsem si měla zavolat na hematologii, jestli ho můžu vysadit. Zavolala jsem si a bylo mi řečeno, že se mám stavit, že dostanu něco náhradního. Stavila jsem se, počkala jsem si než prošlo ordinací pět lidí přede mnou. Panu doktorovi jsem odvykládala co kde proč s očekáváním nějakého receptu a instrukcí. Ovšem, to se nestalo. Bylo mi řečeno, že žádné vysazování Warfarinu nebude a že mi zub vytrhnou přímo na stomatologii v nemocnici a pak mi to zaplácnou tkáňovým lepidlem. Mám se tam objednat a pak před zákrokem přijít ještě na hematologii na odběr krve.
Inu, dobrá, vyrazila jsem na stomatologii. Tam si přečetli průvodní lejstro, ale místo aby mě objednali, bylo mi řečeno, že mám přijít nejdřív na normální kontrolu s rentgenem a že se s tou osmičkou rozhodnou až podle výsledků. Takže mi sice původně měla zubařka za týden škubat zub, ale nakonec jdu za 2 týdny teprv na rentgen a prohlídku, podle které se rozhodnou...

Celé povídání tak trochu připomíná pohádku o kohoutkovi a slepičce, nezdá se vám? Ale musím dodat, že jsem se ve všech ordinacích setkala s vstřícností a příjemným jednáním, spíš mi přišlo zajímavé, co všechno způsobí jedna návštěva u zubaře :)


2006-03-19

Pálava
Neděle, šest třicet. Ráno po z velké části propařené sobotě. Zvoní budík, ale vstávat se nechce. Nakonec se překonáváme a vyrážíme na velký hradový výlet. Letos první. Dodatečně jsme ho nazvali zahájení letošní hradové sezóny. Takový náš interní nový rok. :)
Tříhodinová cesta napříč republikou směrem na jih a v deset už vyrážíme z Pavlova do ostrého kopce na Dívčí hrady neboli Děvičky. Nafotíme, pokocháme se a boříme se mokrým sněhem dál na Děvín, skrz Soutěsku až k Sirotčímu hrádku. To už jsou stíny dlouhé a síly mizivé. Zpáteční cestu už se vyloženě ploužíme zpátky k našemu zelenému autíčku...
Vezeme si domů spoustu krásných fotek, čvachtavé promočené boty, bolavé nohy, spálené obličeje (ještě po dvou dnech mám barvu spařeného raka) a neskutečné zážitky.
Opravdu povedený nový rok ;)

Fotky:

* * * * * *


2006-03-17

Začínám blogovat ;)
Inspiroval mě kolega z práce, protože jeho blog, to jsou přesně takové sympatické krátké zprávičky, na které si člověk snadno najde čas - a to jak já na psaní, tak vy na čtení.
Takže se máte nač těšit, budu vás zásobit zprávami ze svého pestrého a přebohatého života...

Mimochodem, koho zajímá, co je to vlastně blog, tak nabízím dvě definice: anglickou z Marketing Items a českou z Wikipedie


made by ©Puffin 2006